У Львові пройдуть парадом зіркарі

У Львові пройдуть парадом зіркарі

Укрінформ
Центральною частиною Львова у п'ятницю, 8 січня, пройде парад зіркарів, який має стати одним з головних Різдвяних святкових заходів у місті

Про це повідомляє "День".

Постійні учасники цього дійства знають, що кожного року зірки, що їх урочисто, зі співами, несуть Львовом майстри-зіркарі з різних областей, відображають події в Україні. Наприклад, кілька років тому «фішкою» ходи були зірки «Пори року», також – «Вифлеємська», звичайно ж – «Євро-2012»… У Львівській мерії нагадали, що під час Революції Гідності зі Львова до столиці доправляли «Патріотичну» зірку. Згодом для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні змайстрували зірку, оздоблену сотнями свічок, із глобусом в центрі – як свідчення того, що розголос про українців поширився цілим світом.

Цьогоріч головною зіркою фестивалю стане Зірка миру. Майстри зробили її ніжно-блакитною, із білим голубом у центрі й оздобили написом «Слава Богу – на висоті, а мир – людям на землі».

Хода зіркарів розпочнеться о 13.00 з площі Музейної  – від Храму Святої Євхаристії. Через годину на проспекті Свободи заплановані презентація нових зірок, посвячення в зіркарі та нагородження переможців. Далі у програмі – вертепна розповідь про народження Спасителя нашого Ісуса Христа та велика спільна коляда за участю містян та гостей міста.

Фото: газета "День"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-