Нинішнє Різдво в Канаді – найтепліше в історії

Нинішнє Різдво в Канаді – найтепліше в історії

Укрінформ
Теплі повітряні маси з океану спричинили найтепліше Різдво у східній частині Канади за всю історію метереологічних вимірювань.

Про пише канадське видання National Post.

«Температура повітря у Торонто на Різдво досягла +15,4 градусів по шкалі Цельсія, перевищивши на три градуси попередній рекорд 1964 року. Таким чином цьогорічне свято стало найтеплішим із початку замірів у 1840 році», - пише видання.

При цьому середньою температурою для Торонто 24 грудня є -1. «Я займуся кліматом уже 40 років і дуже дивуюся цьому. Така погода є просто неймовірною!», - сказав Девід Філіпс, старший дослідник у міністерстві навколишнього середовища Канади.

За його словами, температурний сплеск викликаний переважно незвичайно сильним ефектом Ель Ніньйо, спричиненим теплішими поверхневими температурами Тихого океану.

Оттава на Різдво насолоджувалася 16,7 градусами тепла, що стало другим результатом за історію вимірювання. У Монреалі стовпчики термометра теж показали 16 градусів, а у Квебек-сіті 12 градусів. Найвища температура у всій Канаді +19 була зареєстрована вчора у місті Корнвал у провінції Онтаріо. «Взимку є кілька гарантованих погодних умов: сніжне Різдво у Квебек-сіті – одне з таких. Втім, не цього року», - дивується Філіпс.

За його словами, глобальні зміни клімату відіграють свою роль у теплій погоді в Канаді, але «зима майбутнього буде іншою». «Це вражаюче навіть для стандартів глобального потепління», - наголосив науковець.

Водночас, у центральній та західній Канаді погода цього Різдва звичайна. Так, у місті столиці провінції Альберта місті Едмонтон, снігові замети та морози спричинили велику кількість дорожніх інцидентів, а у розташованій на узбережжі Атлантичного океану провінції Британська Колумбія гірськолижні курорти вже заповнені відпочивальниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-