Фахівці Держспецзв'язку перевірили захищеність інформаційних систем АРМА

Фахівці Держспецзв'язку перевірили захищеність інформаційних систем АРМА

Укрінформ
Фахівці Держспецзв'язку провели комплексну перевірку стану технічного захисту інформації АРМА, а також готовності систем Нацагентства до протидії кіберзагрозам.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), передає Укрінформ. 

«За ініціативи Агентства, фахівці Держспецзв'язку провели комплексну перевірку стану технічного захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах, а також стану захищеності й готовності систем АРМА до протидії кіберзагрозам, оперативного реагування на кіберінциденти, їх попередження та виявлення», - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки визначено поточний стан технічного захисту ІТ-інфраструктури установи, можливі шляхи його покращення та окреслені майбутні пріоритети роботи в цьому напрямку.

Наголошується, що спільна робота дозволила запобігти реалізації загроз важливої для держави інформації.

Як зазначив заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Станіслав Петров, вчасне виявлення прогалин сприятиме посиленню стійкості функціонування інформаційної інфраструктури Нацагентства.

Читайте також: Від початку війни російські хакери здійснюють по 4,5 тисячі кібератак щороку - СБУ

«Ми працюємо з великою базою даних Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, та розвиваємо захищену мережу обміну інформацією з іншими державними органами, і захист реєстру та інформаційно-комунікаційних систем АРМА наш пріоритет», — зазначив Петров.

Як повідомлялося, російські хакери, які працюють у штаті спецслужб, намагалися заразити шкідливим програмним забезпеченням військові системи зв’язку «Кропива», «Дельта», «Гризельда» і «Графіт» Збройних Сил і Міністерства оборони України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-