Російські хакери вчора атакували ресурси Міноборони

Російські хакери вчора атакували ресурси Міноборони

Укрінформ
Зафіксовані атаки хакерськими групами, які фінансуються РФ, на ресурси Міноборони за допомогою фішингу, розповсюдження зловмисного програмного забезпечення віддаленого виконання коду та блокування доступу до вебресурсів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

«Минулої доби фіксувалися атаки на державний та комерційний сектор України. Також атаки хакерськими групами, які фінансуються РФ, здійснено на ресурси Міноборони за допомогою фішингу, розповсюдження зловмисного програмного забезпечення віддаленого виконання коду та блокування доступу до вебресурсів. Більшість із них блокується в автоматичному режимі», - йдеться повідомленні.

Як зазначається, продовжується атака з розповсюдженням електронних листів з темами "Інформація від Держспецзв'язку України" і "Державна служба України з надзвичайних ситуацій", нібито від названих структур. Крім цього, виявлено поширення шкідливого програмного забезпечення від угруповання ГРУ РФ Gamaredon, з метою отримання доступу до персональних і конфіденційних даних користувачів та службової інформації.

Читайте також: Росія поширює нову ІПСО через масову email-розсилку в Україні - СБУ

В пресслужбі попередили про потенційну кіберзагрозу, яка може стати критичною для особистих даних, та закликали бути уважними, особливо при отриманні листів та додатків до них з невідомих джерел, які можуть приховувати шкідливі програми.

Як повідомляв Укрінформ, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" зафіксували масштабну атаку на один зі своїх дата-центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-