Росія поширює нову ІПСО через масову email-розсилку в Україні - СБУ

Росія поширює нову ІПСО через масову email-розсилку в Україні - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України викрила російську ІПСО, яка через email-розсилку намагається посіяти паніку серед українців.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

«Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. Вона здійснюється із великої кількості електронних скриньок, які перед тим були зламані російськими хакерами. Розсилка має всі ознаки цілеспрямованої інформаційно-психологічної операції», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Військові закликали ТГ-канали, блогерів і медіа об’єднатися проти ІПСО

У листах пропонується співпраця з російськими спецслужбами за винагороду. Таким чином ворог вкотре намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни.

СБУ вже заблокувала частину адрес, з яких здійснюється вказана розсилка, та закликає українців не реагувати на повідомлення такого типу.

«Нагадуємо, що за передачу інформації про ЗСУ, обʼєкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з ворогом передбачена кримінальна відповідальність. Також подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада», - наголосили в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України попереджає про фішингову розсилку електронних листів зі шкідливими файлами, яка здійснюється нібито від її імені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-