СБУ попереджає про фішингову розсилку нібито від її імені

СБУ попереджає про фішингову розсилку нібито від її імені

Укрінформ
Служба безпеки України попереджає про фішингову розсилку електронних листів зі шкідливими файлами, яка здійснюється нібито від її імені.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

"Служба безпеки України фіксує фішингові розсилки електронних листів нібито від імені СБУ. Розсилка спрямована переважно на органи державної влади. На перший погляд ці листи здаються правдоподібними, однак насправді вони не мають жодного відношення до СБУ", - заявили у спецслужбі.

Зазначається, що ці листи містять файли і застосунки, які при запуску завантажують на комп’ютер користувача шкідливе програмне забезпечення, щоб збирати конфіденційні дані.

Читайте також: Кількість зареєстрованих кіберінцидентів минулого року зросла на 62,5% - Держспецзв’язку

У СБУ пояснили, що такі фейкові розсилки можуть використовуватися російськими спецслужбами для шпигунства та збору інформації.

Департамент кібербезпеки СБУ закликає не відкривати файли від невідомих абонентів на електронній пошті, в месенджерах чи в СМС.

Читайте також: Російські хакери були в системі Київстар принаймні з травня 2023 року - СБУ

"У разі отримання таких електронних листів не переходьте за посиланнями та не завантажуйте файли та програми. Якщо таке сталося – перевстановіть операційну систему вашого комп'ютера та повідомте про цей інцидент СБУ за телефоном: 0 800 501 482 та на електронну пошту: callcenter@ssu.gov.ua", - поінформували у спецслужбі.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року кіберполіція попередила українців про нову шахрайську схему з фейковими СМС від імені одного з відомих поштових сервісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-