Засновник космічних стартапів з РФ відмовився від російського громадянства

Засновник космічних стартапів з РФ відмовився від російського громадянства

Укрінформ
Засновник російського та міжнародних космічних стартапів "Даурія", Momentus Space, Destinus бізнесмен Михайло Кокорич відмовився від російського громадянства через «незгоду з російським вторгненням в Україну та політикою уряду Путіна».

Про це він написав у соцмережі LinkedIn, передає Укрінформ.

«Цього тижня я свідомо і офіційно відмовився від громадянства РФ, припинивши свій формальний і єдиний зв'язок із цією країною. ...Це було усвідомлене рішення, продиктоване моєю принциповою незгодою з російським вторгненням в Україну та політикою уряду Путіна», - написав Кокорич, додавши скан свого листа в посольство РФ про відмову від громадянства.

Михайло Кокорич - випускник фізичного факультету Новосибірського державного університету РФ, колишній власник загальноросійської мережі магазинів електроніки "Техносила". У 2012 році він створив у РФ компанію "Даурія", яка займалася розробкою та запуском перших у країні приватних космічних супутників.

Після 2014 року Кокорич переїхав до США, через рік він продав свою частку в російській компанії. 2017 року в США Кокорич заснував компанію Momentus Space, яка вийшла на біржу Nasdaq. Однак у 2021 році йому довелося залишити посаду гендиректора компанії через закон США, що забороняв йому, як громадянинові Росії, мати доступ до винаходів компанії. У 2021 році Кокорін заснував у Швейцарії компанію Destinus. Вона, за його словами, працює над створенням гібрида між літаком та ракетою, який зможе швидко перевозити вантажі та людей.

Читайте також: Троє російських спортсменів отримають громадянство США

Як повідомляв Укрінформ, у січні президент РФ Володимир Путін надав російське громадянство 44 іноземним громадянам різних країн. Серед них - підозрюваний у воєнних злочинах під час боснійської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-