Десять держав запустили Талліннський механізм для кіберзахисту України

Десять держав запустили Талліннський механізм для кіберзахисту України

Укрінформ
Міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм, який допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал нашої країни.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Сьогодні міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм з кіберзахисту: Велика Британія, Данія, Естонія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Франція та Швеція. Талліннський механізм допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал України, посилити захист нашої держави в кіберпросторі та задовольнити довгострокові потреби в кіберстійкості”, – поінформував міністр.

Читайте також: Уряд затвердив план заходів з реалізації Стратегії кібербезпеки

Він зауважив, що міністерства закордонних справ країн Талліннського механізму будуть координувати зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки. Група також тісно співпрацюватиме з Євросоюзом і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор "Київстар" став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-