Нові санкції мають запобігти імпорту західних технологій в РФ - експерт

Нові санкції мають запобігти імпорту західних технологій в РФ - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
У питанні санкцій проти Російської Федерації попереду ще багато роботи, адже Москва пристосовується до існуючих обмежень та вишукує лазівки для подальшого імпорту західних компонентів для виробництва зброї, у тому числі використовуючи треті країни.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив американський експерт з питань міжнародного права Євген Віндман.

«Росіяни знаходять лазівки у санкційному режимі, отримуючи компоненти через треті країни, зокрема у Центральній Азії. Я, до речі, особисто бачив у криміналістичних лабораторіях, як на мікросхемах, що містилися в російській зброї, була горда позначка «зроблено в США», – заявив Віндман.

Ці компоненти використовуються росіянами у виробництві зброї, яка «вбиває українців», додав експерт.

Попри безпрецедентний рівень санкцій, впроваджений проти агресора західними партнерами України, «вони недостатні для того, щоб зупинити Росію», вважає Віндман.

Санкції треба адаптувати і розглядати їх як «постійну кампанію, точно так, як і військову, щоб зупинити росіян і запобігти їхнім руйнівним діям у майбутньому».

Це також передбачає недопущення імпорту західних технологій у Росію.

«Необхідні цілеспрямовані заходи, спрямовані проти російської нафтогазової промисловості та сфери високих технологій. Як аналітик, я бачу критичні вузли російської економіки та військової машини, і саме ці вузли і мають ставати мішенню санкцій, щоб змусити військову машину зазнати краху», – підсумував Віндман.

Читайте також: ЄС погрожує заборонити продаж деяких товарів до країн, які можуть допомагати РФ обходити санкції

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголошує на необхідності запровадження санкцій проти російської енергетики, ВПК і технологій.

Член Міжнародної експертної групи із санкцій Олександр Лисенко вважає, що алмазна промисловість є для РФ одним із значних джерел отримання фінансів, тому важливо, щоб Євросоюз у 12-му пакеті санкцій запровадив заборону імпорту російських алмазів.

Військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України Володимир Заблоцький раніше заявляв, що Росія продовжує будувати кораблі та вертольотоносці попри запроваджені проти неї санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-