Китай цього року планує здійснити понад 60 космічних запусків

Китай цього року планує здійснити понад 60 космічних запусків

Укрінформ
Китай планує здійснити 2023 року понад 60 космічних запусків, встановивши новий рекорд в історії його космонавтики.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Зокрема, Китайська корпорація аерокосмічної науки та технологій проведе понад 50 космічних запусків. Інші підприємства, включно з Китайською корпорацією аерокосмічної науки та промисловості, організують ще понад 10 запусків.

Ракети-носії (РН) "Чанчжен-2Е" (CZ-2F або Long March-2F) та "Чанчжен-7" (CZ-7 або Long March-7) використовуватимуться для доставки космонавтів та вантажів на китайську космічну станцію.

Цього року перший політ здійснить РН "Чанчжен-6В" (CZ-6С або Long March-6С) - модифікація триступеневої "Чанчжен-6" із киснево-гасовими рідинними ракетними двигунами. "Чанчжен-6" - єдина вітчизняна РН, яка працює на екологічно чистому паливі, йдеться у повідомленні.

Дебют РН "Ліцзянь-1 ігрек2" (ZK-1 Y2) відбудеться в першій половині цього року. 27 липня 2022 року за допомогою "Ліцзянь-1", найпотужнішої китайської твердопаливної РН, було виведено на задані орбіти шість супутників.

Читайте також: На китайській космічній станції встановили детектор частинок енергії

Як зазначається, в рамках проєктів із дослідження Місяця та Марса, Китай цього року продовжить розробляти зонди "Чан'є-7" та "Тяньвень-2".

Згідно з планом, у рамках реалізації місії місячного зонда "Чан'є-6" у 2025 році на Землю будуть доставлені зразки місячного ґрунту зі зворотного боку природного супутника нашої планети. Заплановано запуск й іншого місячного зонда "Чан'є-7", метою якого є пошук води на південному полюсі Місяця.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-