Apple відмовляється від оренди офісу поряд з кремлем

Apple відмовляється від оренди офісу поряд з кремлем

Укрінформ
Американська корпорація Apple має намір відмовитися від оренди російського офісу в бізнес-центрі «Романов двір», розташованому поряд з кремлем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК з посиланням на два джерела на ринку комерційної нерухомості.

Виданню пояснили у консалтинговій компанії CORE.XP, що Apple вперше орендувала 3,5 тис. кв. м у названому бізнес-центрі п'ять років тому і згодом збільшила площу до 4,7 тис. кв.м. За словами одного зі співрозмовників РБК, з початком пандемії COVID-19 у 2020 році цей офіс використовувався не в повному обсязі.

Рішення про припинення оренди було ухвалено після оголошення в росії часткової мобілізації у вересні. Зараз компанія веде переговори про умови розірвання договору, уточнило інше джерело.

Раніше, наприкінці вересня, джерела газети «Ведомости» повідомляли, що Apple вивезла більшість співробітників російського офісу в Киргизстан, ще частина поїхала в Дубаї та Лондон.

Читайте також: Apple хоче дозволить завантажувати програми не лише з App Store – ЗМІ

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну компанія Apple нарівні з іншими іноземними виробниками електроніки припинила постачання в росію. Серед іншого компанія обмежила роботу Apple Pay в росії.

Керівник відділу послуг корпоративним клієнтам CORE.XP Юлія Башмаріна повідомила РБК, що через вихід іноземних компаній частка вільних приміщень у найдорожчих бізнес-центрах москви зросла з 3,9% до 23,9%.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-