Apple хоче дозволить завантажувати програми не лише з App Store – ЗМІ

Apple хоче дозволить завантажувати програми не лише з App Store – ЗМІ

Укрінформ
Американська компанія Apple планує дозволити альтернативні магазини застосунків на своїх iPhone та iPad, що є частиною масштабного оновлення, спрямованого на відповідність суворим вимогам ЄС, які набудуть чинності у 2024 році.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

У рамках змін користувачі зможуть завантажувати програмне забезпечення сторонніх розробників на свої iPhone та iPad без використання App Store компанії.

Ці кроки компанії є відповіддю на закони ЄС, спрямовані на вирівнювання умов гри для сторонніх розробників і покращення цифрового життя споживачів. Протягом багатьох років регулятори та виробники програмного забезпечення скаржилися на те, що компанії Apple і Google керують двома найбільшими магазинами мобільних додатків і мають занадто велику владу на ринку.

Читайте також: Apple оновила «операційку» iPhone через скарги користувачів

Головний новий європейський закон, який отримав назву «Закон про цифрові ринки», набуде чинності в найближчі місяці, але компанії не зобов’язані дотримуватися всіх правил до 2024 року.

Закон вимагає від технологічних компаній дозволити встановлення сторонніх програм і спростити користувачам доступ до базових налаштувань пристроїв. Правила вимагають, щоб служби обміну повідомленнями працювали разом і щоб сторонні розробники мали рівний доступ до основних функцій у додатках і службах.

Зміни поширюються на технологічні компанії з ринковою вартістю щонайменше 75 мільярдів євро (80 мільярдів доларів) і мінімум 45 мільйонами користувачів щомісяця в ЄС.

Очікується, що спочатку зміни стосуватимуться лише європейського ринку, проте експерти вважають, що пізніше інші країни можуть ухвалити аналогічні закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-