Польща бачить потребу у нових санкціях проти росії – голова Бюро нацбезпеки

Польща бачить потребу у нових санкціях проти росії – голова Бюро нацбезпеки

Укрінформ
Варшава вважає за необхідне запровадити нові санкції проти росії, аби обмежити її переозброєння. Не може бути жодних нових Мінських домовленостей, Україна має перемогти у цій війні.

Про це під час Варшавського безпекового форуму заявив у вівторок голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив голова BBN, після оголошення росією протиправного «включення» до свого складу частини території України, Захід потребує ще глибшого співробітництва, ніж донині. Він нагадав, що позавчора лідери дев’яти країн Центрально-Східної Європи у спільній заяві зобов'язалися ніколи не визнавати анексію і притягнути до відповідальності винних в агресії рф проти України. Вони також підтримали майбутнє членство України в НАТО.

Солох підкреслив, що Захід не може дати себе залякати російським ядерним шантажем.

«Ми маємо нагадати, що оборона НАТО спирається на звичайні і ракетні види озброєння, а також і ядерні можливості»,- зазначив голова BBN Польщі.

Він наголосив, що росія має програти цю війну і погодитися на повернення території України до конституційних кордонів станом до 2014 року.

«Всебічна підтримка України має бути першочерговим завданням, і ми можемо спільно досягти цієї мети. Не може бути мови про повторення 2014 року, не може бути жодних нових Мінських домовленостей. Україна про це знає, і ми в цьому глибоко переконані. Лише після повної перемоги України ми повинні замислитися про місце росії в архітектурі безпеки»,- заявив Солох.

Читайте також: Європа має посилити сумісність своїх армій перед російською загрозою – німецький генерал

Голова BBN наголосив, що Україна зараз потребує, насамперед, озброєння.

«Ми його даємо все ще замало. Польща вирішила значно посилити свій оборонний потенціал, передаючи Україні значні обсяги озброєння»,- наголосив польський міністр.

Він звернув увагу, що Польща є другим, після США, донором військової допомоги для України. За його словами, значний обсяг зброї надають також Велика Британія та балтійські країни. Варшава розраховує, що до цих країн приєднаються також інші країни, зокрема Німеччина.

Солох підкреслив, що є необхідність введення подальших санкцій проти Росії, що матиме «комплексний вплив на російську економіку». На його переконання, санкції мають максимально гальмувати економічний розвиток рф, перешкоджати у використанні технологій, необхідних для подальшого ведення війни і завдяки цьому “приректи Росію на цивілізаційний регрес”. Одним із пріоритетів в цьому контексті він назвав встановлення цінового обмеження на російську нафту.

Солох підкреслив, що нещодавні вибухи на газопроводах на Nord Stream 1 і Nord Stream 2 демонструють, що НАТО має бути готовим захистити критичну інфраструктуру, як у Балтійському морі, так і в інших регіонах Європи, а також відповісти на такі гібридні загрози.

Читайте також: росія продемонструвала нездатність придушити українську ППО – генерал Брідлав

Як відомо, з 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-