у рф проблеми з навчанням і оснащенням призваних та мобілізованих - британська розвідка

у рф проблеми з навчанням і оснащенням призваних та мобілізованих - британська розвідка

Укрінформ
Британська розвідка вбачає значні проблеми з розміщення, навчання, оснащення та розгортання призваних та мобілізованих у росії для бойових дій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Як нагадують автори звіту, 30 вересня 2022 року президент росії володимир путін підписав указ про проведення чергового осіннього призову, який передбачає підготовку 120 тис. призовників. За законом ці призовники не можуть бути відправлені за межі росії. Це окремо від тих осіб, які мобілізуються в рамках наказу про «часткову» мобілізацію від 21 вересня 2022 року.

Призовний цикл розпочнеться не 1 жовтня, як зазвичай, а на місяць пізніше – 1 листопада. На думку представників британської розвідки, пізній початок призовного циклу може вплинути на здатність росії навчати та екіпірувати велику кількість нового призовного персоналу.

«Проблеми з розміщення, підготовки, оснащення та дислокації мобілізованого та військовозобов’язаного особового складу є значними. Недоліки в російській адміністративній та логістичній системах продовжуватимуть підривати ці зусилля», – констатує британська розвідка.

Читайте також: Мобілізація путіна може добити російську економіку – POLITICO

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф путін оголосив «часткову» мобілізацію, міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в її рамках будуть призвані 300 тис. резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-