NASA одночасно включило до проєкту висадки на Місяць компанії Маска та Безоса

NASA одночасно включило до проєкту висадки на Місяць компанії Маска та Безоса

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA обрало п'ять компаній для розробки концепцій посадкових модулів для освоєння Місяця.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у своєму блозі написав глава NASA Білл Нельсон. 

Відтак, п'ятьма компаніями стали: Blue Origin, Dynetics, Lockheed Martin, Northrop Grumman і SpaceX.

«Завдяки цьогорічним прискореним зусиллям, спрямованим на розробку концепцій посадкового модуля, і пошуку рішень щодо зниження ризиків, ми спонукаємо промисловість представити наступного року свої пропозиції щодо регулярних транспортних послуг з польотів екіпажів на Місяць», - зазначив Нельсон.

Читайте також: NASA призупинило роботу SpaceX над місячним модулем після позову Безоса

Запровадження цих послуг, які передбачають перевезення екіпажу в посадковому модулі від космічної станції на орбіті до поверхні Місяця й назад, планується розпочати в кінці 2020-х років, пояснив він.

За словами Нельсона, США запустили проєкт «Артеміда», покликаний «повернути астронавтів на Місяць». Астронавти сміливо досліджуватимуть місячну поверхню, починаючи з Південного полюса Місяця, написав він. 

Читайте також: Безос знову поскаржився на Маска – цього разу через супутники зв’язку

Нині завершуються роботи з інтеграції системи запуску ракети та космічного корабля "Оріон" для льотних випробувань "Артеміди I".

«Ми все ще очікуємо першого запуску до кінця цього року», - додав директор NASA, зауваживши, що пандемія може внести корективи в ці плани. 

Читайте також: Компанія Безоса подала до суду на NASA за контракт з Маском

Раніше повідомлялося, що до проєкту розробки місячного модуля вартістю 2,9 млрд доларів, було допущено компанію мільярдера Ілона Маска SpaceX, а пропозиції компанії мільярдера Джеффа Безоса було відхилено. Компанія Безоса оскаржила своє право щодо участі в проєкті у заявах, поданих до Федеральної комісії зв'язку США, та у судових позовах до NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-