NASA призупинило роботу SpaceX над місячним модулем після позову Безоса

NASA призупинило роботу SpaceX над місячним модулем після позову Безоса

Укрінформ
NASA в четвер погодилося призупинити роботи над виготовленням космічного модуля для висадки на Місяць за контрактом, укладеним з компанією мільярдера Ілона Маска SpaceX після того, як компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin подала до суду на агентство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У заяві американського космічного агентства йдеться про те, що воно призупинило роботу зі SpaceX над посадковим модулем до 1 листопада.

«В обмін на тимчасове припинення робіт усі сторони погодилися на прискорений графік судових розглядів, який завершиться 1 листопада, - зазначило агентство. - Представники NASA продовжують працювати з Міністерством юстиції над розглядом деталей справи і сподіваються на своєчасне розв'язання цього питання».

Читайте також: Компанія Безоса подала до суду на NASA за контракт з Маском

Компанія SpaceX цього тижня намагалася з’ясувати, чи суд «має повне і точне уявлення про факти та обставини, пов'язані з цим протестом, включаючи істотний збиток, якого зазнає SpaceX, якщо суд задовольнить позов Blue Origin».

Як повідомляв Укрінформ, Blue Origin подала до федерального суду США позов на NASA з приводу контракту вартістю 2,9 млрд доларів, який космічне агентство уклало зі SpaceX у квітні, щодо виготовлення космічного модуля для висадки на Місяць. При цьому NASA відхилило пропозиції Blue Origin.

Читайте також: Уряд США відмовив Безосу в укладенні контракту з висадження на Місяць

Минулого місяця Управління державної звітності США підтримало рішення NASA у зв'язку з його рішенням обрати єдиного постачальника місячного модуля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-