Розроблений у КПІ наносупутник пропонують включити до космічної держпрограми

Розроблений у КПІ наносупутник пропонують включити до космічної держпрограми

Укрінформ
Голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Володимир Тафтай пропонує включити наносупутник PolyITAN-3, розроблений у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, до державної космічної програми.

Як повідомляє пресслужба ДКАУ, про це Тафтай заявив під час робочого візиту до вишу, передає Укрінформ.

"Запропонував (Тафтай – ред.) включити супутник PolyITAN-3 до державної космічної програми та сприяти його виведенню на орбіту", – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, голова Держкосмосу зауважив, що розглядає КПІ імені Сікорського як стратегічного партнера вітчизняної космічної галузі.

Читайте також: КБ «Південне» та КПІ створюватимуть космічні апарати та оборонні розробки

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2020 року КПІ спільно з Познанською політехнікою почали розробку третього супутника PolyITAN-3. PolyITAN-3, що доповнить серію наносупутників, над якими працюють дослідники вишу з 2014 року. Їх застосовують для вивчення космосу та процесів, що відбуваються на Землі.

Головне завдання супутника – робити фото та передавати дані на Землю. За допомогою PolyITAN-3 вчені зможуть прогнозувати землетруси й досліджувати іоносферу.

Читайте також: У КПІ розробляють вже третій наносупутник, запуск - наступного року

Відмінністю PolyITAN-3 буде те, що він матиме додатковий блок для зйомки та спеціальні крила – вони дозволять збільшити електроживлення супутників. Його планують запустити на навколоземну орбіту в 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-