Штучний інтелект нарахував понад 100 симптомів коронавірусу

Штучний інтелект нарахував понад 100 симптомів коронавірусу

Укрінформ
Японська державно-громадська центральна телерадіокомпанія NHK за допомогою штучного інтелекту знайшла 116 симптомів коронавірусу (COVID-19).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Наголошується, що NHK за допомогою штучного інтелекту проаналізувала близько 200 тис. наукових статей про коронавірус, опублікованих по всьому світу англійською мовою. В результаті з'ясувалося, що в цих матеріалах повідомляється щонайменше про 116 симптомів.

До переліку симптомів, враховуючи лихоманку і пневмонію, входять втрата смаку, сухість очей, кропив'янка.

Чимало симптоми пов'язані з мозком і нервовою системою - в їх числі запаморочення, втрата пам'яті і галюцинації. Подібних симптомів налічується більше 30.

Читайте також: Штучний інтелект «навчили» виявляти ознаки COVID-19 у звуках кашлю

Одна з британських груп дослідників, проаналізувавши знімки мозку тяжкохворих пацієнтів, виявила запалення в районі стовбурової області мозку, що відповідає за сон і дихання.

Раніше стало відомо, що японські компанії планують провести тестування кейса, в якому вбудований штучний інтелект для надання допомоги людям з порушенням зору.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 9 листопада в світі зафіксовано 50 738 093 випадки коронавірусу, зокрема 1 262 132 летальні випадки і 35 795 461 випадок одужання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-