Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів у Росії, Пакистані та США

Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів у Росії, Пакистані та США

Укрінформ
Компанія Facebook упродовж серпня видалила три мережі несправжніх акаунтів, що працювали в Росії, Пакистані та Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода, про це йдеться в заяві компанії 1 вересня.

Невелика мережа в Росії складалася з 13 акаунтів та двох сторінок, які пов’язані з підконтрольним Кремлю Агентством інтернет-досліджень (IRA). Facebook почав розслідування російської мережі за підказкою щодо діяльності її членів в офлайні, отриманої від Федерального бюро розслідувань. Мережа від початку концентрувала діяльність на Сполучених Штатах, Великій Британії, Алжирі, Єгипті та інших англомовних регіонах на Близькому Сході та в Північній Африці.

Читайте також: Не лише "зелені чоловічки", хакери й тролі: експерти викрили "арсенал Кремля"

IRA, також відома як «фабрика тролів», належить представнику оточення президента Росії Володимира Путіна Євгену Пригожину, який також керує російськими найманцями. Двох людей, пов’язаних із «фабрикою тролів», заарештували в Лівії минулого року.

Видалена мережа в Пакистані виявилася набагато більшою – вона складалася з 453 акаунтів, 103 сторінок, 78 спільнот та 107 сторінок в Instagram. Ці облікові записи працювали в Пакистані та Індії. Інших деталей щодо її роботи компанія не надає.

Читайте також: США запроваджують санкції проти трьох російських науково-дослідних інститутів

Мережу в США Facebook пов’язує з компанією CLS Strategies – фірмою зі стратегічних комунікацій, що базується у Вашингтоні. Вона складалася з 55 профілів, 42 сторінок та 36 Instagram акаунтів.

"Ця мережа фокусувалася головно на Венесуелі, а також на Мексиці та Болівії. Ми знайшли цю діяльність в рамках проактивного розслідування ймовірної неавтентичної поведінки в регіоні», – заявляє Facebook.

Читайте також: Facebook і Google відмовилися від ідеї прокласти кабель зі США у Гонконг

Серед клієнтів CLS – уряди кількох латиноамериканських країн, в тому числі Мексика, а також Бразилія та Перу, що межують із Болівією.

Як раніше повідомляло агентство, Сполучені Штати офіційно звинуватили Росію, Китай, а також Іран у зусиллях, спрямованих на дискредитацію політичних сил у США, підрив виборів 2020 року, а також зменшення довіри до демократії в американському суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-