У Китаї розпочали доставку безпілотним 5G-автомобілем

У Китаї розпочали доставку безпілотним 5G-автомобілем

Укрінформ
У китайському місті Нанкіна почали доставляти товари безпілотним 5G-автомобілем.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Безпілотний автомобіль доставки з бездротовою технологією 5G минулими вихідними з'явився на дорогах міста Нанкіна, адміністративного центру провінції Цзянсу", - йдеться в повідомленні.

Білий мініавтомобіль заввишки близько 0,5 метра було запущено в новому районі Цзянбей компанією Suning Logistics - дочірньою фірмою китайського гіганта електронної торгівлі Suning - для підтримки інтелектуального роздрібного обслуговування компанії.

Клієнт на прізвище Ши розмістив замовлення через мобільний телефон. Потім продавець одного з цілодобових магазинів Suning Сунь Жунжун помістила замовлені Ши напої в безпілотну машину і перед доставкою створила пароль для клієнта.

Всього за п'ять хвилин автомобіль за підтримки 5G доставив напої до компанії Ши і відправив йому коротке повідомлення про прибуття товарів. Після того, як Ши отримав напої, машина видала йому голосове повідомлення: "До побачення, не забувайте сумувати за мною!".

Очільник науково-дослідного інституту логістики при Suning Logistics Лін Юньфей повідомив, що безпілотний автомобіль був модернізований на основі іншого такого типу автомобіля, який було випущено у квітні 2018 року.

За його словами, самохідні характеристики автомобіля було значно поліпшено, що допомогло йому проїжджати світлофори самостійно і з більш високою швидкістю. Автомобіль із середньою нормальною робочою швидкістю 8 км/год може розвивати максимальну швидкість до 15 км/год. Він також здатний виявляти перешкоди на відстані 100 метрів і їх уникати.

У центрі моніторингу безпілотного розподілу технік відповідає за перевірку безпілотного транспортного засобу в режимі реального часу.

Читайте також: У Китаї запускають послугу з клонування домашніх тварин

Як зазначив Юньфей, коли автомобіль стикається з проблемою або зупиняється протягом тривалого часу, фонова платформа нагадуватиме техніку про необхідність прийняти ручне управління.

Він додав, що в майбутньому центр моніторингу зможе управляти сотнями безпілотних автомобілів, пов'язуючи їх з більш складними ситуаціями, такими як ліфти і системи контролю доступу.

Фото: russian.news.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-