У Китаї запускають послугу з клонування домашніх тварин

У Китаї запускають послугу з клонування домашніх тварин

Фото
Укрінформ
Двадцять першого липня на світ з'явився кошеня, клоноване китайською компанією Sinogene Biotechnology Company.

Про це повідомляє Naked science.

"Кошеня Часник став першим успішно клонованим котом в Китаї", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив місцевим ЗМІ заступник директора компанії Чжао Цзяньпін, після його успішного створення Sinogene Biotechnology Company почне надавати офіційні послуги з клонування.

Уточнюється, що для клонування кішки або собаки потрібно культивування ембріона з клітини тварини перед імплантацією в матку сурогатної матері.

"Весь процес — від вилучення клітин до народження — займає не менше двох місяців", - розповів Лай Лянсюе, науковий співробітник Китайської академії наук.

Відзначається, що на створення копії свого улюбленця доведеться витратити близько 35 тисяч доларів. Кошеня Часник і кішка, у якої були взяті клітини для клонування, виглядають абсолютно ідентично, проте мають різний характер.

Уточнюється, що в планах компанії — використання штучного інтелекту або технології людино-машинного інтерфейсу, щоб перенести спогади і характерні риси «оригінальної» тварини її клону.

Читайте також: У Чорнобилі помітили унікального метелика

За словами Чжао Цзяньпиня, два роки тому Sinogene успішно клонувала собаку Лун Лун, і тепер компанія пропонує послуги  зі створення копій собак, вартість процедури — 54 тисячі доларів.

Фото: Courtesy of Sinogene

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-