Канада не пристане на тиск Китаю щодо Huawei - міністр

Канада не пристане на тиск Китаю щодо Huawei - міністр

Укрінформ
Канада ухвалить власне рішення без урахування погроз Китаю стосовно допуску Huawei до розбудови інфраструктури 5G у країні.

Про це заявив журналістам міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, пише CBC News.

“Ми розуміємо, що подібні коментарі з’являтимуться у процесі, але ми робитимемо власні оцінки на основі того, що правильно для Канади, і не стримуватимемося від ухвалення правильного рішення”, - прокоментував Гудейл слова посла Китаю в Канаді, який пригрозив “наслідкам” у випадку заборони Huawei брати участь у конкурсі на створення мережі 5G.

При цьому він не сказав, коли слід очікувати на остаточне рішення Канади.

“Ми проведемо належний аналіз та ухвалимо остаточне рішення, що відповідатиме національним інтересам Канади”, - зазначив міністр.

Читайте також: Оксфордський університет відмовився від співпраці з Huawei

Гудейл наголосив, що Канада “не компрометуватиме свою національну безпеку” та додав, що його країна в своєму рішенні урахує підходи до цього питання своїх союзників.

“Інші держави оприлюднили свої погляди і їх думка є важливою для нас. Ми все це уважно врахуємо у власному процесі ухвалення рішення”, - підсумував міністр.

За його словами, Австралія теж отримувала погрози Китаю, коли проводила власний аналіз безпекових ризиків допуску Huawei до розбудови 5G.

Читайте також: Huawei відмовляється передавати Китаю дані клієнтів

Нагадаємо: цього тижня посол Китаю у Канаді Лі Шайє зібрав у приміщенні дипломатичної місії у Оттаві прес-конференція та попередив про можливі наслідки для Канади у випадку накладення заборони на участь компанії Huawei у створенні мережі п’ятого покоління в країні.

Як відомо, раніше компанія Huawei була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-