Оксфордський університет відмовився від співпраці з Huawei

Оксфордський університет відмовився від співпраці з Huawei

Укрінформ
Оксфордський університет вирішив відмовитись від подальшого фінансування з боку китайського технологічного гіганта Huawei, оскільки в Європі посилюється контроль за зв'язками телекомунікаційної компанії з урядом Пекіна.

Про це повідомляє AFP.

"Оксфордський університет заявив, що вирішив «не використовувати нові можливості фінансування» як для дослідних контрактів, так і для благодійних пожертвувань від Huawei та пов'язаних з нею компаній - хоча існуючі проекти будуть продовжуватися", - йдеться в повідомленні.

В університеті заявили, що прийняли рішення у світлі «стурбованості громадськості, яка виникла в останні місяці у зв'язку з партнерськими відносинами Великої Британії з Huawei».

«В даний час у нас є два таких поточних проекти зі спільним фінансуванням з Huawei в розмірі 692 000 фунтів стерлінгів (898 000 доларів США)», - заявив представник університету, додавши, що Huawei була поінформована про рішення відмовитися від майбутнього фінансування.

Представник Huawei заявив, що компанія не була поінформована і "очікує повного пояснення університету".

Читайте також: Китай погрожує Канаді "наслідками" у разі недопуску Huawei до конкурсу на 5G

Як повідомлялося, 1 грудня у Канаді за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу, яку підозрюють в ухиленні від виконання санкцій США проти Ірану. Через кілька днів її звільнили під заставу в 10 млн дол. і обіцянку прибути на наступний судовий розгляд, в ході якого буде вирішуватися питання про екстрадицію.

Після цього у Китаї були затримані тринадцять канадців. Громадянину Канади, який в Китаї звинувачується в контрабанді наркотиків, замінили 15-річний термін на смертну кару. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-