Турчинов відкрив виставку науково-технічних розробок НАН

Турчинов відкрив виставку науково-технічних розробок НАН

Фото, відео
Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що виробництво сучасної та ефективної зброї неможливо без фундаментальних наукових досліджень.

Про це він заявив, відкриваючи виставку-презентацію науково-технічних розробок і технологій установ НАН України "Наука - обороні та безпеці держави", присвячену ювілейній даті - 100-річчю заснування Національної академії наук України.

"Впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництві нового озброєння і військової техніки - єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою. Виставка стане майданчиком для опрацювання нових програм співпраці вчених Національної академії наук і Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Державного космічного агентства та Держконцерну "Укроборонпром", а також приватних підприємств оборонно-промислового комплексу", - сказав він.

Читайте також: Україна може почати серійне виробництво крилатої ракети "Нептун"

На думку секретаря РНБО України, представлені на цій виставці розробки повинні отримати високу оцінку наших військових: "Це і принципово нова броня для наших танків і БТР, і системи протидії ворожим ракетам, і нові маскуючі покриття, які дозволяють залишатися невидимими навіть в інфрачервоному спектрі світла, і багато інших винаходів, що значно зміцнять наш оборонний потенціал".

Виставка-презентація «Наука – обороні та безпеці держави» / Фото: turchynov.com

За його словами, знаменним є те, що відкриття виставки відбувається в День Збройних сил України, "фактично ця виставка - це привітання наших славетних воїнів з їх професійним святом від науковців".

"Для протидії військовій агресії жорстокого та сильного ворога замало мужності, професіоналізму та патріотизму наших солдат та офіцерів, їм необхідна нова сучасна ефективна зброя та військова техніка, а це неможливо без глибоких наукових досліджень та розробок", - зазначив Турчинов.

На виставці представлені результати роботи академічних наукових закладів та спільні розробки українських вчених з підприємствами ДК "Укроборонпром" та "Лігою оборонних підприємств України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-