У міноборони Канади вважають супутникові знімки небезпечними

У міноборони Канади вважають супутникові знімки небезпечними

Укрінформ
Доступність усім охочим високоякісних супутникових зображень створює серйозні виклики для громадської безпеки та приватності.

Про це йдеться у внутрішній довідці міністерства оборони Канади під назвою “Тренди космічних технологій: загрози й можливості”, доступ до якої отримали журналісти The Canadian Press.

“Зображення Землі із супутника з високою роздільною здатністю, які раніше мала лише армія, стають все більш доступними іншим державним структурам, компаніям, громадськості та ворожим гравцям - “будь-кому, охочому платити”, зазначається у довідці. Доступність цієї інформації та можливість пов’язувати її із іншими джерелами, такими як соціальні мережі, “створить серйозні виклики” громадській безпеці й приватності”, - пише The Canadian Press.

У статті зазначається, що космічні технології зчитування й зв’язку швидко розвиваються і отримують змогу збирати більше інформації, створюючи додаткові проблеми для війська. “Проблеми збору, зберігання, обробки та використання цієї інформації ставатимуть все серйознішими, оскільки кількість, швидкість та різноманітність даних й надалі зростатиме”, - стверджують автори довідки міноборони.

Читайте також: Україна хоче розширити військо-технічну співпрацю з Канадою - Кубів

Як повідомлялося, на початку 2015 року між оборонними відомства України та Канади було укладено угоду про обмін розвідувальними даними, що дозволяла ЗСУ отримувати зображення із канадських супутників RADARSAT-2. Однак незабаром після приходу до влади прем'єр-міністр Джастін Трюдо призупинив її дію, посилаючись на нестачу коштів і проблеми з ліцензуванням.

Українська сторона регулярно звертається до канадської із проханням відновити дію угоди, але цього досі не трапилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-