Україна хоче розширити військо-технічну співпрацю з Канадою - Кубів

Україна хоче розширити військо-технічну співпрацю з Канадою - Кубів

Укрінформ
Україна шукає способи застосування канадських технологій у власному військово-промисловому комплексі.

Про це під час свого візиту до Канади кореспондентові Укрінформу розповів перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

“Питання зброї обговорювалося, хоча це й не моя сфера відповідальності. Ми говорили з точки зору використання високих технологій в літакобудуванні, в космічній та супутниковій галузях для системи контролю й забезпечення мирних процесів, у тому числі щодо стрілецької зброї, безпілотників, стандартів НАТО, проведення навчального процесу, озброєння армії, спільних навчань на полігонах”, - сказав Кубів.

Він наголосив, що провокативні дії РФ “формують нестабільність не лише в Україні”. “Ми говорили про стабільність у Європі, бо Україна виконує функцію миротворчих військ для балансу миру в Європі”, - наголосив перший віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Канада підтримує розширення санкцій проти Росії - Кубів

Нагадаємо: Степан Кубів наразі перебуває із кількаденним візитом у Канаді, в рамках якого відвідає Оттаву та Торонто. У столиці він вже провів зустрічі із міністром міжнародного розвитку Марі-Клод Бібо та міжнародної торговельної диверсифікації Джимом Карром, а також членами парламентської групи дружби між Канадою та Україною. Окрім цього, перший віце-прем’єр-міністр взяв участь у засіданні Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, яка має проаналізувати досягнення цього договору за рік з часу набуття ним чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-