Частина космічних проектів залишається лише на папері - Горбулін

Частина космічних проектів залишається лише на папері - Горбулін

Укрінформ
Космічні програми в Україні фінансуються не в повному обсязі, тому частина космічних проектів залишається лише на папері.

Так заявив під час Першого українського космічного форуму перший віце-президент НАН України Володимир Горбулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на те, що протягом майже третини століття не завершено процес трансформації економіки країни, не сформовані остаточно державні інститути, що визначають стратегію розвитку країни, космічні програми фінансуються не в повному обсязі. І деякі космічні проекти залишаються лише на папері. В той же час на міжнародному ринку українські наукові розробки, технології і космічна техніка є затребуваними", - заявив він.

Горбулін зауважив, що Україні належить зробити чимало для того, аби в тренді витримати напружений ритм космічних змагань.

"Національній академії наук і Державному космічному агентству потрібно глибоко проаналізувати зміст нової державної науково-технічної програми на предмет її інноваційного змісту і внести відповідні корективи. Я маю на увазі концепцію програми на 2018-2022 роки, яка була прийнята зовсім нещодавно, у вересні", - зазначив фахівець.

На думку Горбуліна, необхідно поліпшити інформаційно-аналітичну роботу, постійно вивчати і враховувати нові тенденції в розвитку космічної діяльності в світі, сприяти розвитку державного і приватного партнерства в космічній сфері, а також залучати приватні підприємства для реалізації інноваційних космічних проектів та знаходити для цієї реалізації як вітчизняні, так і іноземні інвестиції.

Читайте також: У Києві проходить Перший український космічний форум

Як повідомляв Укрінформ, з 17 по 20 вересня 2018 року у Києві проходить Перший український космічний форум з нагоди сторіччя Національної академії наук України.

В рамках форуму проходитиме також Українська конференція з космічних досліджень, конференція GEO-UA, міжгалузевий семінар "Інформаційно-ефемеридне забезпечення космічних проектів", а також бізнес-форум та виставка "Космос та інновації".

Організатори заходу додали, що на виставці "Космос та інновації" продемонструють інноваційні розробки підприємств космічної галузі та інститутів НАН України в інтересах дослідження та використання космічного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-