Interpipe TechFest: студенти зібрали електрокар і гоночні боліди

Interpipe TechFest: студенти зібрали електрокар і гоночні боліди

Укрінформ
Науково-популярний фестиваль Interpipe TechFest, що відбувся у вихідні у Дніпрі, продемонстрував цікаві інженерні стартапи, представлені кращими технічними навчальними закладами України.

Фестиваль вже третій рік став не лише місцем демонстрації таких розробок, а й місцем спілкування зі споживачами та потенційними інвесторами, розповів кореспонденту Укрінформу директор з корпоративних відносин компанії Інтерпайп Дмитро Кисилевський.

«Технічні вузи приготували для фестивалю чимало цікавого. Український стартап Emotion labs, який заснували випускники Дніпровської та Київської політехніки, презентували розумний годинник EMwatch – це перший годинник з реалізованою технологією вимірювання тиску із зап’ястя. Чернігівський національний технологічний університет продемонстрував електрокар власної розробки. Це машина з двигуном всього 1 кВт і власною вагою 96 кг, яка здатна розігнатися до 45 км/год. Зарядки акумулятора вистачає на 3 години роботи», - сказав Кисилевський.

Читайте також: У Дніпрі стартувало інженерне шоу - Interpipe TechFest

Також, за його словами, Одеська і Київська політехніка продемонстрували гоночні боліди, спроектовані студентами. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет разом зі своїми партнерами представив спеціальну техніку – трактор «Джон Дір-6175М» і машину для точного землеробства. Ця машина відбирає проби грунту, завдяки чому фермери знають точний склад грунту, його щільність, гранулометричний склад. Машина оснащена GPS-навігатором, який забезпечує виняткову географічну точність до 2 см.

Одеська національна академія харчових технологій привезла до Дніпра власну лабораторію мехатроніки і робототехніки.

Перший український самокат для дорослих MOVEON, обладнаний системою складання в один клік, презентувала компанія R and A design. Модель від українських розробників має малі габарити в складеному стані і дозволяє мандрувати навіть у метро.

Стартапери з ARTKB показали першу в світі голосову маску для мобільних телефонів Hushme. Розробники запевняють, що такий пристрій дозволяє забезпечити конфіденційність телефонних переговорів в умовах «Відкритий простір». Національний авіаційний університет показав дрони та безпілотники власної розробки.

Загалом на фестивалі результати технічної думки показали 16 вишів з різних міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-