Передові технології та інвестиції: Укроборонпром запускає платформу GARDA

Передові технології та інвестиції: Укроборонпром запускає платформу GARDA

Укрінформ
У рамках виставки "Зброя та безпека-2017" відбулась науково-практична конференція "Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики України. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки".

На ній були присутні представники ДК "Укроборонпром", Міністерства освіти і науки України, Збройних Сил України та інших держав, включаючи країни НАТО, повідомляє прес-служба концерну.

Однією з головних тем зустрічі стало питання розвитку та практичної реалізації передових наукових досягнень України у справі посилення обороноздатності нашої країни.

"Досвід передових країн, таких як США, демонструє, що держава самотужки не може фінансово тримати науку, її ефективний розвиток залежить від залучення приватного капіталу. Так, всі передові досягнення, які зараз формують світ майбутнього, отримують від держави лише перший поштовх, що є сигналом для приватного бізнесу для надання інвестицій. Саме таке поєднання державної підтримки, приватного капіталу та наукової думки дозволяють отримати проривні технології", – заявив на конференції Денис Гурак, заступник генерального директора "Укроборонпрому".

Читайте також: AUSA-2017: Україна представила новий безпілотний "Фантом-2" у Вашингтоні

Для реалізації такої концепції "Укроборонпром" реалізує платформу GARDA, яка запозичує кращі рішення американської DARPA. Створення GARDA пов’язана з євроатлантичним курсом України та трансформацією "Укроборонпрому". Її ціль – об’єднання передової наукової думки, інвестицій, механізмів обміну технологій, а також їхнього захисту.

"GARDA, в тому числі, завдяки досвіду Тоні Тетера, екс-очільника DARPA, а зараз – радника генерального директора "Укроборонпрому" Романа Романова, дозволить за короткий термін поєднати передову українську наукову думку з державною підтримкою та приватними інвестиціями. Ми можемо або далі постійно нарікати на брак коштів у науковій сфері, або показати приватному бізнесу практичну сторону української науки, яка зможе приносити прибуток. І завдяки GARDA така демонстрація стане простою, ефективною та дієвою", – додав Гурак.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-