Миколаївські зброярі “розігнали” броньовик до 100 км/год

Миколаївські зброярі “розігнали” броньовик до 100 км/год

Фото
Укрінформ
Україна показала на міжнародній виставці “Зброя та безпека-2017” швидкісний броньовик БРДМ-НИК вагою понад 8 тонн.

Про це повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

"БРДМ-НИК – це фактично нова машина, в якій новий рівень захисту, новий двигун, нова підвіска, новий роботизований бойовий модуль, нові енергомічні рішення, новий захищений зв‘язок. Все це є основними складовими, які визначають бойову ефективність машини і зараз всі вони знаходяться на високому рівні", – прокоментував Олександр Швець, директор ДП "Миколаївський бронетанковий завод", на якому й створили броньовик.

В “Укроборонпромі” пояснили, що БРДМ-НИК є глибокою модернізацією БРДМ-2, що знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. Під час модернізації основні зусилля були зосередженні на значному підвищенні бронювання та підвищення ходових властивостей машини.

Читайте також: Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" показав у Києві, на що здатний

БРДМ-НИК отримав посилену лобову броню у повністю переробленій фронтальній частині, а також елементи навісного захисту. Такі заходи дозволяють значно підвищити безпеку екіпажу та зберегти життя українських бійців.

Нова машина отримала значно збільшений внутрішній об‘єм та роботизований бойовий модуль, який зараз оснащений великокаліберним кулеметом калібром 14,5-мм та кулеметом з калібром 7,62-мм. Використання бойових модулів дозволяють, у випадку потреби, збільшити вогневу міць БРДМ-НИК шляхом оснащення його 23-мм автоматичною гарматою, що значно розширює бойові можливості машини. В цей же час, був проведений цілий комплекс робіт із встановлення двигуна від IVECO на 150 к.с. та посилення підвіски. Такі заходи дозволили значно підвищення ходових властивостей машини. БРДМ-НИК, попри вагу у 8,2 т. розганяється до 100 км/год.

Окрім того, БРДМ-НИК оснащується новими цифровими радіостанціями, які забезпечують надійний та захищений зв‘язок. 

Нагадаємо, що міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та Безпека-2017" проходить 10-13 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі в Києві.

Одночасно зі "Зброєю та Безпекою" у столиці США – Вашингтоні - проходить глобальна міжнародна виставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК "Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-