Уряд модернізує свою IT-інфраструктуру — міністр Саєнко

Уряд модернізує свою IT-інфраструктуру — міністр Саєнко

Укрінформ
Після хакерських атак, яких зазнали сайти Кабміну та інших державних та комерційних організацій, стало зрозуміло, наскільки важливим є високий рівень захищеності від подібних небезпек та загалом ефективна IT-інфраструктура.

Про це міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко сьогодні сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Я задоволений роботою наших ІТ-служб, які злагоджено і професійно відреагували на цю ситуацію. Впевнений, зловмисники будуть знайдені та понесуть відповідне покарання. Водночас ми усвідомлюємо, наскільки важливо в сучасному світі мати високий рівень захищеності від подібних небезпек та мати ефективну IT-інфраструктуру. Це було заплановано ще на початку роботи нашого уряду у квітні 2016 року», - сказав Саєнко.

За його словами, розвиток електронного урядування є невід'ємною частиною реформи державного управління.

«Цього року ми зосередимося на реформуванні 10 пілотних міністерств, і розбудова ефективної ІТ-інфраструктури в них є нашим пріоритетом. Так, буде суттєво модернізовано поточну інфраструктуру Секретаріату Кабінету міністрів України (локальна мережа, доменна структура тощо), запроваджено внутрішній корпоративний портал для налагодження ефективної роботи центральних органів виконавчої влади, оновлено Урядовий портал», - запевнив міністр.

Він додав: що ж стосується кібератаки, яка сталася у вівторок, то вона зупинена. Вірусу не вдалося спричинити настільки значних наслідків, щоб серйозно вплинути на роботу Секретаріату Кабміну та міністерств. Тепер фахівці працюють над відновленням даних, які зберігались на деяких окремих комп'ютерах.

«Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства із забезпечення безпеки держави, також працюють нормально», - запевнив Саєнко.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня хакерських атак зазнали сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур.

Масштабна хакерська атака, що розпочалася в Україні, зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині «вражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі», повідомляє телеканал ARD. У Росії під атакою опинилася державна корпорація «Роснефть».

28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їхні масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-