Україна витрачала мільярд за рік на російське ПЗ - Радбез

Україна витрачала мільярд за рік на російське ПЗ - Радбез

Укрінформ
Із державного бюджету України щороку витрачалося близько 1 млрд грн на закупівлю російського програмного забезпечення.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО Валентин Петров під час “круглого столу” у Києві на тему: “Нові санкції щодо країни-агресора: що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вже четвертий рік йде неоголошена війна. І ми не можемо собі забезпечити фінансування, особливо за гроші державного бюджету - а держбюджет витрачає щорічно до 1 млрд грн на закупівлю російського програмного забезпечення, - на фінансування країни-агресора”, - сказав він.

Представник РНБО додав, що податки російських ІТ-компаній, які заробляють в Україні, йдуть потім на фінансування гібридної війни проти України. “Гроші з нашого бюджету йдуть, а потім у вигляді податків повертаються у вигляді бомб і снарядів на наших солдат, які кожен день відстоюють нашу можливість спокійно сидіти в красивих офісних приміщеннях за круглими столами у мирному місті Києві”, - cacia?ea Iao?ia.

За його словами, саме це було однією з причин, крім інших, чому РНБО України прийняла рішення про обмежувальні заходи проти російських ІТ-компаній.

Петров підкреслив, що процедура запровадження санкцій відбувалася у суворій відповідності із законодавством України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про запровадження нових санкцій проти Росії. До санкційного списку увійшли 1228 фізичних осіб і 468 — юридичних. 

Зокрема, обмежувальні санкції передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" та соціально-орієнтованих ресурсів "ВКонтакте" та "Одноклассники". Крім того, санкції введені проти ТОВ "Яндекс" (Москва) і "Яндекс.Україна", російських компаній - розробників антивірусів "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-