NASA розробила кольчугу для космонавтів, надруковану на 3D-принтері

NASA розробила кольчугу для космонавтів, надруковану на 3D-принтері

Укрінформ
Інженери NASA розробляють спеціальну кольчугу, яка слугуватиме способом захисту космічних кораблів і космонавтів.

Про це повідомляє Gizmodo.

Кольчуга розроблена командою інженерів в Лабораторії реактивного руху в Пасадені, штат Каліфорнія, вона виготовлялась за допомогою 3D-принтера.

«За необхідності захисну кольчугу можна виготовити на космічній станції або на іншій неземній ділянці залежно від того, куди ми потрапимо в найближчі десятиліття», - зазначається в повідомленні.

Простота виготовлення - не єдина причина, через яку новий матеріал міг коли-небудь стати важливим інструментом для освоєння космосу. Обидві сторони металевої тканини спроектовані для дуже конкретних завдань. Верх, який виглядає як мозаїка з блискучих металевих плиток, здатний відбивати світло і служити формою пасивного управління теплом. Інша сторона, яка більше схожа на традиційну середньовічну кольчугу, замість цього може поглинати тепло, дозволяючи йому служити ізоляцією.

Видання зазначає, що поки вчені NASA розглядають кольчугу як лабораторний експеримент. Проте у подальшому матеріал можна використовувати в космічних скафандрах, в місцях проживання, обгорнутих навколо транспортних засобів і космічних апаратів, щоб захистити їх від непередбачених небезпек.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-