Вчені знайшли ще одну планету, схожу на Землю

Вчені знайшли ще одну планету, схожу на Землю

Укрінформ
За результатами останніх досліджень космосу, вчені виявили екзопланету, яка має схожі до Землі характеристики та можливо містить атмосферу й певні форми життя.

Вона розташована на відстані 39 світлових років, повідомив у середу американський телеканал CNN.

"Протягом останнього року дослідники виявили недалекі екзопланети, які потенційно могли би підтримувати життя, такі як Proxima B або сім планет системи TRAPPIST-1. Зараз же виявлена "супер-Земля" на відстані 39 світлових років", - зазначає телеканал із посиланням на результати нових досліджень, представлених у журналі Nature.

Дослідники вважають, що ця планета може бути одним із найкращих кандидатів для майбутніх досліджень з космічного телескопу Джеймса Вебба, який NASA запустить у 2018 році.

Планета, яка отримала шифр LHS 1140b, обертається навколо червоного карлика, за попередніми версіями, має всі необхідні функції для підтримання життя. Вона містить скелястий ландшафт і перебуває в найбільш комфортній зоні навколо своєї зірки, тобто може утримувати воду в рідкому стані, і, можливо, атмосферу й життя на своїй поверхні.

Натомість, ця планета більша на 40% за Землю та має 17,6 тис. кілометрів у діаметрі й у 6,6 разів перевищує масу Землі. За оцінками вчених, її вік сягає 5 млрд років.

Між тим, учені припускають, що LHS 1140b може лише здаватися, що підходить до земних умов. Багато чого залежить від того, як вона формувалася, і чи не була "перегрітою", коли зірка, навколо якої вона обертається, мала набагато вищу температуру. За цих умов екзопланета могла втратити весь потенційний запас води на своїй поверхні. Однак, існує можливість, що джерело води могло бути й захищеним у глибинах планети. Все це можуть розкрити нові, більш детальні дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-