Orbital ATK здійснила успішний запуск вантажного корабля на МКС

Orbital ATK здійснила успішний запуск вантажного корабля на МКС

Укрінформ
Компанія Orbital ATK у вівторок на мисі Канаверал здійснила успішний запуск вантажного космічного корабля Cygnus, який доставить майже 3,5 тонни вантажу від NASA на МКС.

Старт відбувся об 11.11 за часом по Вашингтону, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міжнародна космічна станція отримає можливість для десятків нових наукових досліджень від NASA та з усього світу, коли вантажний корабель Cygnus, запущений компанією Orbital ATK, доставить понад 7,6 тис. фунтів (майже 3,5 тонни – ред.) вантажу", - зазначили з цього приводу в Національному управлінні з аеронавтики й дослідження космічного простору.

При цьому уточнюється, що стиковка Cygnus з МКС запланована на суботу, 22 квітня. Чергова місія компанії Orbital ATK із відправкою вантажу на Міжнародну космічну станцію була здійснена з використанням ракетоносія Атлас V з пускового комплексу на мисі Канаверал, штат Флорида, США.

Зараз на МКС перебуває 51-ша експедиція з астронавтами Томасом Пескуетом (Європейське космічне агентство) та Пеггі Уітсон (NASA) на борту. Вони приймуть "посилку" великою роботизованою рукою. Апарат Sygnus залишатиметься на МКС до липня, після чого в нього буде завантажене космічне сміття зі станції, і він буде скинутий в щільні шари атмосфери Землі.

Найважливіші з нових експериментів включатимуть в себе дослідження ліків проти раку, вирощення кристалів та повернення в атмосферу Землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-