Астрономи пропонують NASA відправити на Уран космічний апарат Oceanus

Астрономи пропонують NASA відправити на Уран космічний апарат Oceanus

Укрінформ
Група астрономів запропонувала NASA план зі створення космічного корабля OCEANUS, який буде першим апаратом, що відвідає Уран із часів "Вояджер-2". Якщо проект буде схвалено, корабель досягне крижаного гіганта до 2041 році.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Необхідність дослідження крижаних гігантів не підлягає сумніву, оскільки вони є найменш вивченим класом планет. Їх структура і склад значно відрізняються від газових гігантів (наприклад, Юпітера і Сатурна), а потім сучасні моделі їх внутрішньої частини не узгоджуються з моделями формування Сонячної системи щодо очікуваного розміру ядра. Унікальні напрямку магнітного поля також не були всебічно досліджені ", - йдеться у заяві астрономів.

На 48-й конференції Lunar and Planetary Science Conference в Вудланд, Техас, група дослідників представила проект з докладним описом місії апарату під назвою OCEANUS. Команда, очолювана Алі М. Бренсоном з університету Арізони, запропонувала NASA створити до 2030 року космічний корабель, який міг би досягти Урана в 2041 році за допомогою двох гравітаційних "витків", з Землі і Венери. OCEANUS повинен буде вивчити ядро ​​планети і його незвичайну, "однобоку" магнітосферу - подібне односпрямоване магнітне поле вчені досі змогли виявити тільки на Нептуні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-