Астронавти NASA та ЄКА почали ремонт у відкритому космосі

Астронавти NASA та ЄКА почали ремонт у відкритому космосі

Онлайн
Укрінформ
Астронавт NASA Роберт Шейн Кімброу і його французький колега Тома Песке з Європейського космічного агентства (ЄКА) почали перший з трьох запланованих виходів у відкритий космос.

Про це повідомляє ТАСС.

"Вихід почався у 07:24 за часом Східного узбережжя США (14:24 мск) замість запланованих 08:00. Як повідомило NASA, на вихід у космос, членам екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС) відведено 6 годин 30 хвилин. За цей час Кімброу і Песке треба підготувати герметичний стикувальний перехідник (Pressurized Mating Adapter-3, PMA-3) до встановлення другого стикувального адаптера (International Docking Adapter), призначеного для фіксації кораблів з екіпажами", - зазначається в публікації.

Астронавтам доведеться від'єднати кабелі та електропроводку PMA-3. Її 26 березня належить за допомогою руки-маніпулятора перемістити від житлового модуля Tranquility до обернутої в космос сторони з'єднувального модуля "Гармонія" (Harmony). Там перехідник буде перебувати до прибуття американського корабля Dragon компанії SpaceX, який доставить з Землі на орбітальний комплекс другий стикувальний адаптер.

Кімброу і Песке 24 березня також повинні будуть встановити на багатофункціональній фермі нову релейну коробку під комп'ютер із більш досконалим програмним забезпеченням, призначеним для стикувального адаптера.

Крім цього астронавтам потрібно буде обробити подовжувач для руки-маніпулятора Canadarm2, оглянути клапан радіатора на предмет витоку аміаку, а також замінити камери японського сегменту МКС. Як пояснило NASA, радіатори застосовуються для ліквідації перегрівів під час штатного функціонування орбітального комплексу.

Другий вихід у відкритий космос 30 березня покладено на КІмброу і астронавта NASA Пеггі Вітсон, третій 6 квітня, - на Вітсон і Песке. Загальне число виходів за весь час експлуатації МКС досягне 200.

Для Кімброу цей вихід у космос стане шостим, для Вітсон - дев'ятим. Песке, котрий вперше прибув на МКС у листопаді, в підсумку вийде за борт МКС тричі.

Пряму трансляцію веде NASA TV.

Фото: nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-