У Барселоні стічні води переробляють на екопальне

У Барселоні стічні води переробляють на екопальне

Укрінформ
Компанії SEAT і Aqualia спільно ведуть розробку способу отримання автомобільного палива з відпрацьованих органічних відходів.

Про це пише Tehnot

"Цей проект відомий як Life Metha-morphosis і має на меті вдосконалення технології виробництва біометану для автомобілів. В якості джерела газу виступає органіка із стічних вод", - йдеться у публікації.

Як зазначається, прототип під назвою Umbrella встановлений на очисних спорудах в Барселоні. У ньому використовується анаеробний мембранний біореактор, який відокремлює газ від твердих відходів. Друга система під назвою Annamox ELAN відокремлює азот від біогазу, очищає його і перетворює на газ, який вже можна використовувати в машинах. При цьому розробники заявили, що вода стає чистішою звичайної, а азоту також можна знайти застосування.

Такі системи зможуть переробляти близько 10 тисяч кубометрів стічних вод в день, видаючи до 1 тисячі кубів біогазу. Це дасть 150 автомобілів палива на проїзд до 100 км кожна, при цьому викиди вуглекислого газу в таких машинах знизяться на 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-