Тихоокеанські авіаперевізники хочуть перейти на біопаливо

Тихоокеанські авіаперевізники хочуть перейти на біопаливо

Укрінформ
Австралійський авіаперевізник Virgin Australia та його новозеландський партнер Air New Zealand сподіваються, що використання локального авіаційного біопалива дозволить скоротити викиди вуглекислого газу і витрати компаній

Про це повідомляє news.com.

«Існує явний інтерес і потенціал для отримання екологічно безпечного авіаційного пального у цьому регіоні… Ми будемо проводити подальше вивчення таких можливостей з метою досягнення значного комерційного масштабу», - повідомив представник Virgin Australia Роберт Вуд.

У минулому році авіакомпанії провели грунтовне дослідження можливостей комерційного виробництва біопалива в Австралії, а також розглянули проекти понад 30 організацій з Австралії, Нової Зеландії, США, Канади та Європи.

За данами Virgin Australia, біопаливо потенційно може бути виготовлене з побутових відходів, соломи, деревних відходів або відходів пластмаси, що допоможе досягти значного скорочення викидів вуглекислого газу в середньостроковій перспективі.

Представник Air New Zealand Ліза Даньеєлла у свою чергу заявила, що дослідження «допомогло стимулювати діалог у галузі виробництва екологічного авіаційного пального в Австралазійському регіоні».

«Важливо відзначити, що цей процес значно розширив наше розуміння технологій і процесів, а також потенційні часові рамки для досягнення необхідних обсягів», - сказала вона.

Пальне є однією з основних експлуатаційних витрат авіакомпаній, поряд з оплатою праці та аеропортовими зборами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-