Запуск космічної вантажівки до МКС відклали через проблеми з ракетою Аtlas V

Запуск космічної вантажівки до МКС відклали через проблеми з ракетою Аtlas V

Укрінформ
Космічна вантажівка «Сігнус» не стартуватиме в призначений день через проблеми з гідравлічною системою ракети-носія «Аtlas V».

Про це повідомила приватна американська компанія — власник ракети United Launch Alliance, передає "Популярная механика".

"Запуск відбудеться не раніше 21 березня, хоча раніше він був запланований на вечір 19 березня. Якщо проблеми з гідравлікою прискорювача вдасться вирішити, «Сігнус» всьоме доставить на МКС вантажі для компанії Orbital ATK і NASA. «Сігнуси» не розраховані на повернення на землю, тому після стикування з МКС і передачі вантажів корабель завантажать сміттям з космічної станції і відправлять в неконтрольоване падіння, під час якого він має згоріти в атмосфері", - вказується в публікації.

Спочатку космічні вантажівки «Сігнус» проектувалися для польотів на ракетах-носіях «Антарес». Після аварії 2014 року «Антареси» модернізували, обладнавши російськими двигунами РД-181, і в 2016 році оновлений «Антарес» доставив «Сігнус» на орбіту. Однак наразі Orbital ATK відмовилися від використання «Антаресів» з російськими двигунами на користь більш потужних РН «Аtlas V».

Фото: nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-