В Нацасамблеї Франції говорили про звільнення Сущенка

В Нацасамблеї Франції говорили про звільнення Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Тема незаконного ув’язнення та звільнення українского журналіста Романа Сущенка активно обговорювалася на колоквіумі в Національній Асамблеі Франціі на тему «Маніпуляції з інформацією в міжнародній політиці: украінський приклад».

Про це Укрінформу повідомив учасник заходу, український активіст Ігор Решетняк.

«Ми заходом задоволені. Нашою ціллю було показати, що ідеї та методи в сфері боротьби з пропогандою, розроблені в Україні, можуть бути використані і в Франції. Згадали й про українського журналіста Романа Сущенка, який довгий час працював кореспондентом у Парижі», - повідомив Решетняк.

Читайте також: Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

На заході був присутній представник посольства РФ, який намагався озвучити кремлівське бачення ситуації.

«Він почав розповідати що Сущенко шпигун, але йому вказали на те що це не захід для поширення російської пропаганди і попросили задати питання в рамках теми коллоквіуму. Тоді він запитав про справу Бабченка, чи не є вона фейком. На що йому відповіли, що це була спецоперація, аби врятувати життя журналіста», - розповів Решетняк.

Читайте також: Євродепутат Хармс летить до Києва говорити про політв'язнів

Присутні досить критично відреагували на такі обвинувачення.

«Представник російського посольства спробував скористався мікрофоном, аби переконати аудиторію, ніби Роман - полковник спецслужб. Ось така вона, жива ілюстрація фейкмеркенства з залученням держслужбовців Московії», - прокоментувала ситуацію у своєму Facebook українська журналістка Алла Лазарєва.

Читайте також: Рада ініціює звернення до світової спільноти у зв'язку з “вироком” Сущенку

Також під час свого виступу на колоквіумі очільник українського посольства у Франції Олег Шамшур, вказав, що головною метою інформаційної війни в Україні є дестабілізація України аж до ліквідації її державності, сама ж інформаційно-пропагандистська війна Росії проти України має безпрецедентний характер як за своїми змістом, так і за масштабами і спрямованістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-