Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

Звернення
Укрінформ
Верховна Рада звертається до світу у зв'язку з протиправним вироком суду Москви у справі незаконно утримуваного в РФ Романа Сущенка та вимагає скасувати вирок та звільнити кореспондента Укрінформу.

За відповідний проект постанови №8446 проголосувало 238 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Верховна Рада України - ред.) вимагає від Російської Федерації негайно припинити цілеспрямоване порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення у справі Романа Сущенка, звільнити його та забезпечити безперешкодне повернення в Україну", - йдеться у зверненні.

Парламент засудив вирок Московського міського суду і висловив рішучий протест у зв'язку з цим неправомірним рішенням про засудження Сущенка до 12 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві".

Читайте також: "Репортери без кордонів" засудили вирок Сущенку

"Вирок Московського міського суду у цій справі базується на відверто сфабрикованих обвинуваченнях, фальсифікації доказів і є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично вмотивованих переслідувань громадян України", - наголошується у зверненні.

Рада закликала міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ та посилити тиск на Росію, у т.ч. для звільнення та повернення в Україну Сущенка та інших політичних в'язнів - громадян України.

Читайте також: Денісова просить радника Путіна організувати її візит до Сущенка

Депутати звертаються до усіх держав світу із закликом запровадити нові санкції проти РФ та сприяти притягненню до відповідальності причетних до системних порушень прав людини осіб.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому висунули обвинувачення в "шпигунстві".

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Фото: Роман Цимбалюк, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-