Рада ініціює звернення до світової спільноти у зв'язку з “вироком” Сущенку

Рада ініціює звернення до світової спільноти у зв'язку з “вироком” Сущенку

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з протиправним вироком незаконно утримуваного в РФ громадянина України Романа Сущенка.

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту. 

Як зазначається, ініціаторами законопроекту є 20 народних депутатів, зокрема Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-спікер Ірина Геращенко, віце-спікер Оксана Сироїд, лідери фракцій БПП Артур Герасимов, "Народний фронт" Максим Бурбак, "Батьківщина" Юлія Тимошенко, "Радикальної партії" Олег Ляшко, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, голова постійної делегації Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв, народний депутат Рефат Чубаров. 

Документ зареєстрований за №8446 у четвер, 7 червня. Його текст оприлюднений на сайті парламенту.

Читайте також: У Європарламенті представили інтерактивну мапу політв’язнів у Росії

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня 2018 року Романа Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. Сторона обвинувачення просила для нього 14 років колонії суворого режиму. 28 травня у своєму "останньому слові" в Мосміськсуді журналіст заявив, що не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, у порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". В ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-