Євродепутат Хармс летить до Києва говорити про політв'язнів

Євродепутат Хармс летить до Києва говорити про політв'язнів

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини, співголова парламентської асамблеї Euronest, член фракції Зелених Європарламенту Ребекка Хармс летить до Києва, де говоритиме про політв'язнів та футбольний мундіаль.

Про це вона розповіла кореспонденту Укрінформу в Німеччині.

«Ми летимо з офіційною делегацією Європейського парламенту в Київ для участі у другій міжпарламентської конференції наших східних партнерів - України, Грузії і Молдови. Делегати Європарламенту з Португалії, Литви, Німеччини і їх колеги з країн-учасниць Східного партнерства обговорять регіональне співробітництво і співпрацю в сфері безпеки, взаємодія з ЄС і НАТО», - пояснила Вона.

Читайте також: Ребекка Хармс привітала закон щодо Антикорупційного суду

Вона також має намір використати цей привід для того, щоб у світлі майбутнього Чемпіонату світу з футболу представити свою кампанію, метою якої є привернення більшої уваги до ситуації з політв'язнями в Росії, в числі яких багато українців. Вона включає в себе, зокрема, відкриту петицію і закликає FIFA боротися за їхнє звільнення.

Читайте також: У Києві стартувала кінотиждень на підтримку Сенцова

Говорячи про вирок кореспондентові Укрінформу Роману Сущенку, Хармс назвала це «ще одним процесом, який показує, наскільки сильно Росія зневажає закон, як фабрикує справи». З людини, яка працювала у Франції кореспондентом, і в Росію приїхала з приватного питання, робити шпигуна і засудити його на такий тривалий термін після довгого перебування в СІЗО – «це, насправді, ніщо інше як ще один доказ, що проти України проводиться показовий процес».

Читайте також: Європейський альянс інформагентств закликає до якнайшвидшого звільнення Сущенка

Хармс також сказала, що відчуває занепокоєння з приводу стану здоров'я Олега Сенцова, який, на її думку, не повинен приносити себе в жертву. При цьому політик визнала, що через голодування уваги до проблеми всіх українських політичних ув'язнених у Росії зараз стало набагато більше. В підтримку Сенцова та інших виступає багато людей мистецтва, журналістів, політиків у всьому світі.

Читайте також: Стан здоров'я Кольченка погіршився: Денісова звернулася до омбудсмена РФ

Раніше Ребекка Хармс закликала уряди європейських країн бойкотувати мундіаль в Росії, оскільки «демократичні уряди не повинні вносити вклад у самопозиціювання Путіна як сильного чоловіка, якого поважають великі і могутні світу цього». Її заклик підтримали понад 60 членів Європейського парламенту з 16 держав-членів та 5 різних політичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-