Ребекка Хармс привітала закон щодо Антикорупційного суду

Ребекка Хармс привітала закон щодо Антикорупційного суду

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини, співголова парламентської асамблеї Euronest, член фракції Зелених у ЄП Ребекка Хармс вважає ухвалення закону про Антикорупційний суд важливим кроком для майбутнього України та її відносин із Європою.

Про це вона заявила в коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН.

«Маю сказати, що це довго тривало, але це дуже добрий результат у Верховній Раді для хорошого розвитку України, але також і для хороших відносин між ЄС і Україною», - сказала німецький політик.

Читайте також: Відставка Данилюка може стати перешкодою для траншу МВФ - Пайфер

Результати голосування в парламенті, те, якою більшістю документ був ухвалений, її «дуже потішили». Хармс також звернула увагу на те, що своє схвалення висловила вже й Венеціанська комісія.

Раніше депутат ЄП в коментарі Укрінформу зазначала, що створення спеціалізованого Антикорупційного суду є дуже важливим кроком у процесі українських реформ, що виконання рекомендацій Венеціанської комісії, особливо відносно юрисдикції суду і процесу вибору суддів, не лише має вирішальне значення, але і є однією з передумов для подальшої міжнародної і європейської фінансової підтримки України.

Читайте також: Віце-президент Єврокомісії привітав “історичне” голосування за Антикорупційний суд

8-10 червня Хармс у складі офіційної делегації Європейського парламенту братиме участь у другій міжпарламентській конференції східних партнерів ЄС - України, Грузії і Молдови - в Києві. Делегати Європарламенту з Португалії, Литви, Німеччини і колеги з країн-учасниць Східного партнерства обговорять регіональну співпрацю і співпрацю в сфері безпеки, взаємодію з ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-