Стан здоров'я Кольченка погіршився: Денісова звернулася до омбудсмена РФ

Стан здоров'я Кольченка погіршився: Денісова звернулася до омбудсмена РФ

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової щодо погіршення стану здоров'я українського політв'язня Олександра Кольченка, засудженого на території РФ.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена. 

"Уповноважений Людмила Денісова стурбована дотриманням прав громадянина України Олександра Кольченка, засудженого на території Російської Федерації. У зв'язку з цим Уповноважений Людмила Денісова просить омбудсмена РФ Тетяну Москалькову особисто перевірити умови тримання та можливість надання Олександру Кольченку медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі омбудсмена нагадали, що 7 червня Кольченко припинив голодування через поганий стан здоров’я. За словами політв’язня, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, почали вводити глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг.

Читайте також: Політв'язень Кольченко припинив голодування

Як повідомляв Укрінформ, Кольченко був заарештований у травні 2014 року в Сімферополі. У серпні 2015 року російський суд визнав його винними в підготовці терактів у Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Своєї провини він не визнав.

31 травня 2018 року Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити політв’язня Олега Сенцова.

Український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Раніше Уповноважений ВР з прав людини відкрила провадження за фактами порушення прав і свобод громадян України Олександра Кольченка і Олега Сенцова.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-