США оголосили новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $2 мільярди

США оголосили новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $2 мільярди

Оновлено
Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні загальною сумою понад $2 мільярди, який передбачає поставки, в тому числі, засобів ППО, БМП, протитанкових засобів, а також ракет для HIMARS.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство оборони оголошує сьогодні про виділення нового істотного пакета допомоги Україні у сфері безпеки», - зауважив представник Пентагону.

Райдер уточнив, що фінансування нової допомоги забезпечується частково за рахунок президентських повноважень (Presidential Drawdown) в розмірі $425 мільйонів, а також з фондів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) на суму $1,75 мільярда.

«Сьогоднішнє оголошення включає критично важливі засоби протиповітряної оборони, щоби допомогти Україні захистити своїх людей, а також БМП та інше озброєння, яке Україна використовує вкрай ефективно», - зазначив Райдер.

Він уточнив, що пакет передбачатиме, в тому числі, надання Україні протитанкових ракет Javelin, артилерійських боєприпасів, ракет для систем HIMARS.

Крім того, Райдер підтвердив, що в межах частини пакета, який забезпечується з фондів USAI, в Україну будуть поставлені боєприпаси GLSDB – високоточні крилаті бомби малого діаметра наземного запуску. Вони здатні уражати цілі на відстані до 150 кілометрів

Читайте також: Виробник зі Штатів готовий продати Україні два ударні безпілотники за один долар - ЗМІ

«Це забезпечить їм більшу здатність вести вогонь на великій відстані, що, знову ж, дозволить їм проводити операції для захисту своєї країни та повернення своїх суверенних територій», - зазначив представник Пентагону.

Як повідомлялося, загалом США виділили Україні $32 мільярди на допомогу у сфері безпеки з 2014 року, з яких $29,3 мільярда були надані після масштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-