Мішель: В наших інтересах максимально підтримувати Україну на шляху до ЄС

Мішель: В наших інтересах максимально підтримувати Україну на шляху до ЄС

Укрінформ
Максимальна підтримка Євросоюзом зусиль України на її шляху приєднання до блоку є в інтересах ЄС.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю France24 заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

«Я вважаю, що в наших інтересах максимально підтримувати зусилля України щодо її приєднання до блоку. Очевидно, що вони мають політичну волю провести необхідні реформи. Лише за кілька місяців після того, як у червні їм було надано статус кандидата-члена, було зроблено важливі перші кроки щодо боротьби з корупцією та зміцнення незалежності їхньої системи правосуддя», - сказав він.

Мішель також назвав російське повномасштабне вторгнення кричущим порушення росією міжнародного права, яке було загрозою для всього світу.

«Ми відразу зрозуміли, що зіткнулися з насильницькою агресією росії, і це був переломний момент в історії Європи. І цей переломний момент вимагав від лідерів Європи протистояти, і саме так ми одразу визначили нашу стратегію», - зазначив глава Євроради.

Читайте також: Єврокомісія оцінила зусилля України, Молдови та Грузії у підготовці до членства в ЄС

Як повідомлялося, у Києві 3 лютого відбувається саміт Україна - ЄС. Одне з ключових питань заходу – перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-