Зима буде складною, але влада готується до цього періоду - Президент

Зима буде складною, але влада готується до цього періоду - Президент

Відео
Укрінформ
Через повномасштабну російсько-українську війну зима в Україні буде складною, але влада працює для того, аби підготуватися до цього періоду, зокрема – накопичує газ, вугілля та все необхідне.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Удень провів дуже предметну нараду щодо нашої підготовки до зимового сезону.

Ми повністю усвідомлюємо всі ризики. І знаємо, що окупанти теж "готуються до зими". На всіх рівнях влади опрацьовуються сценарії, щоб захистити людей. Ми говоримо чесно: зима буде складною. Але, щоб її пройти, ми накопичуємо газ, вугілля та все інше, що необхідно. Ми працюємо для того, щоб підготуватися", – зазначив Зеленський.

Він зауважив на необхідності того, щоб підготовленими до цього періоду також були міжнародні партнери України.

"Що більше ми разом зробимо зараз для того, щоб наблизити мир, що більше буде нашої співпраці й тиску на росію, то безпечнішим може бути для нас усіх у Європі цей зимовий період", – наголосив глава Української держави.

Також Президент повідомив, що Збройні Сили України впродовж доби звільнили від російських окупантів три населені пункти в Херсонській області – Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка.

Читайте також: ЗСУ звільнили від окупантів ще три населені пункти на ХерсонщиніЗеленський

"Лише за цю добу на Херсонщині від псевдореферендуму було звільнено й стабілізовано такі населені пункти, як Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка", – зазначив глава Української держави.

У цьому контексті він відзначив особовий склад оперативно-стратегічного угруповання "Олександрія" за створення умов для успішного наступу, планування і підготовку активних дій на Херсонщині.

"Рух продовжується", – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, напередодні Збройні Сили України звільнили від російських окупантів вісім населених пунктах Бериславського району Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-