У столиці викрили мережу фейкових обмінників

У столиці викрили мережу фейкових обмінників

Фото, відео
Укрінформ
У Києві поліцейські припинили діяльність мережі фейкових пунктів обміну валют, у яких шахраї ошукали громадян на 122 тис. євро та 282 тис. доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Група діяла приблизно протягом року. Серед спільників був організатор, так звані касири та кур’єри. Як нам стало відомо, порушники розміщували в Інтернеті оголошення про обмін валют за вигідним курсом та для реалізації злочинної схеми облаштовували фіктивні пункти обміну в орендованих приміщеннях Шевченківського, Подільського та Солом’янського районів. Інформацією про обмін грошей зацікавились 7 громадян, які приїжджали з готівкою за вказаними адресами. Втім, коли клієнти віддавали «працівникам» іноземну валюту для підрахунку, шахраї втікали через запасний вихід у приміщенні», - зазначив начальник столичної поліції Іван Вигівський.

Провівши комплекс оперативних заходів, співробітники карного розшуку викрили шістьох учасників угруповання. Це двоє жителів Запорізької області, 1991 та 1993 років народження; житель Черкаської області, 1983 року народження; житель Київської області, 1991 року народження; дві киянки - 1990 та 1992 років народження.

Троє з них перебувають у слідчому ізоляторі, інші – під цілодобовим домашнім арештом.

Шістьом фігурантам повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, а також за ч. 5 ст. 186 (грабіж, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 13 років з конфіскацією майна.

Поліцейські перевіряють фігурантів на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області правоохоронці викрили місцеву жительку, яка через шахрайську схему з продажу дизельного палива та бензину ошукала громадян на понад 4 млрн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-